Print

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lamnekbredie

  • Author: EEn Pot Pan Bakplaat
  • Total Time: 150
  • Yield: 4

Ingredients

Scale
  • 2 e (30 mℓ) meel
  • Sout en peper
  • 11,5 kg lamsnek skywe
  • Olyfolie
  • 2 uie, grof gesny
  • 5 knoffelhuisies, fyngedruk
  • 2 groot wortels, gekap
  • 2 selderystingels, gekap
  • ¾ k (190ml) rooiwyn
  • Gerasperde skil en sap van ½ suurlemoen
  • 1 blik (400 g) heel tamaties
  • 1 k (250 mℓ) hoenderaftreksel
  • 3 takkies vars roosmaryn
  • 1 lourierblaar
  • 3 mediumgroot aartappels, in dun skywe gesny
  • Grasuie of Italiaanse pietersielie vir garnering

Instructions

  1. Geur die meel met sout en peper. Druk die vleis in die meel en skud die oortollige meel af.
  2. Verhit ’n groot skeur olie in ’n gietyster/swart pot of ’n oondbak met ’n deksel. Plaas die vleis daarin en sit dit in die oond vir 20 minute sodat die vleis bruin kan braai – draai die vleis na 10 minute om.
  3. Voeg die uie, knoffel, wortels en seldery by. Bak verder totdat die uie bruin gebraai is terwyl jy dit af en toe deurroer.
  4. Voeg die rooiwyn by en skraap die boom van die pot met ’n houtspaan om al daardie lekker stukkies los te kry.
  5. Voeg die suurlemoensap, tamaties, aftreksel, roosmaryn en lourierblaar by. Pak die aartappelskywe in ’n laag bo-op die gereg. Sprinkel olyfolie oor en geur met sout en peper.
  6. Maak ’n stuk bakpapier nat en bedek die aartappels liggies daarmee.
  7. Plaas die deksel op die pot en bak vir 1½ uur of tot die vleis sag genoeg is dat dit van die been af loskom. Haal die deksel af en bakpapier af. Bak vir nog 20 – 30 minute of tot die aartappels goudbruin is.

Notes

  • Garneer met suurlemoenskil en grasuie of Italiaanse pietersielie.