Perske Ystee
Ingredients
Scale
- 4 Ceylon teesakkies
- 1.5lt water
- Perskestroop
- Ys (soos benodig)
- Kruisementblare vir garnering
Vir die perskestroop
- 200g Suiker
- 250ml water
- 3 vars perskes (in skywe gesny) of 1 blikkie perskes
Instructions
- Bring bestanddele vir die perskestroop tot kookpunt en roer totdat die suiker opgelos is.
- Kook vir 10 minute.
- Verwyder van die hitte, bedek met ‘n deksel en laat afkoel
- Bring die 1,5l water tot kookpunt en voeg die Ceylon teesakkies by. Laat dit vir 5 minute trek.
- Verwyder die teesakkies en laat afkoel voor jy dit in die yskas sit.
- Giet die stroop deur ‘n sif om enige vrugtestukkies te verwyder.
- Voeg die perskestroop by die tee en sit voor met baie ys.
- Garneer met kruisementblare en perskeskywe.