Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Varknek Caprese

  • Author: Tuis
  • Prep Time: 30
  • Cook Time: 30
  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 6

Ingredients

Scale
  • 800g heel varknek
  • 100g salami
  • 2 rooi soetrissies, gerooster en velletjies afgetrek
  • 100g groen olywe, geka
  • ‘n handjie vol vars basillie
  • SOUS
  • 60 ml balsemiekasyn
  • 45ml olyfolie
  • 1 knoffelhuisie, fyngekap
  • 3 tiemietakkies, blaartjies gestroop

Instructions

  1. Gebruik ‘n skerp mes om die varknek oop te vlek.
  2. Bedek met ‘n laag kleefplastiek en kap platter met ‘n vleishammer.
  3. Die dikte van die vleis moet so eweredig as moontlik wees.
  4. Versprei nou eers die salami in ‘n laag oor die vleis, gevolg deur die soetrissie, en strooi dan die basillie en olywe oor.
  5. Geur met sout en peper.
  6. Rol nou die vleis styf op en steek vas met kebabstokkies 3cm uit mekaar.
  7. Sny tussen die stokkies in porsies.
  8. Klits die sousbestanddele saam en sprinkel dit rojaal oor die vleis.
  9. Braai nou die vleis oor matige kole tot deurgaar of rooster sowat 30 miniute in die oond teen 200°C.
  10. Bedruip deurgans met die sousie.