Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon print print icon squares squares icon

Varknek Caprese

  • Author: Tuis
  • Prep Time: 30
  • Cook Time: 30
  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 6 1x

Scale

Ingredients

  • 800g heel varknek
  • 100g salami
  • 2 rooi soetrissies, gerooster en velletjies afgetrek
  • 100g groen olywe, geka
  • ‘n handjie vol vars basillie
  • SOUS
  • 60 ml balsemiekasyn
  • 45ml olyfolie
  • 1 knoffelhuisie, fyngekap
  • 3 tiemietakkies, blaartjies gestroop

Instructions

  1. Gebruik ‘n skerp mes om die varknek oop te vlek.
  2. Bedek met ‘n laag kleefplastiek en kap platter met ‘n vleishammer.
  3. Die dikte van die vleis moet so eweredig as moontlik wees.
  4. Versprei nou eers die salami in ‘n laag oor die vleis, gevolg deur die soetrissie, en strooi dan die basillie en olywe oor.
  5. Geur met sout en peper.
  6. Rol nou die vleis styf op en steek vas met kebabstokkies 3cm uit mekaar.
  7. Sny tussen die stokkies in porsies.
  8. Klits die sousbestanddele saam en sprinkel dit rojaal oor die vleis.
  9. Braai nou die vleis oor matige kole tot deurgaar of rooster sowat 30 miniute in die oond teen 200°C.
  10. Bedruip deurgans met die sousie.

error: Content is protected !!