Hoender In Melk
- Prep Time: 20
- Cook Time: 80
- Total Time: 1 hour 40 minutes
Description
Dis die eenvoud van die resep wat die smelt-in-die-mond-hoender spesiaal maak.
Ingredients
Scale
- 1 heel hoender
- seesoutvlokkies
- 1 suurlemoen, in kwarte gesny
- 3 takkies tiemie
- 30 ml olyfolie
- 500ml melk
- 4 lourierblare
- 5ml heel peperkorrels
- 2 blikke wit bone, gedreinee
Instructions
- Oondtemperatuur- 160 °C
- 1. Geur die hoender met die sout en sit die suurlemoen en tiemie in die buikholte. Braai nou die hoender versigtig in ‘n bietjie olie tot bruin oraloor en sit dit dan borskant na bo in ‘n diep oondbak met ‘n deksel. Giet die melk oor en voeg die lourierblare en peperkorrels by, bedek en bak vir sowat 45 minute.
- 2. Roer die bone by en bedruip die hoender met die sous.
- Sit onbedek terug in die oond en bak vir nog 25-35 miute.
Nutrition
- Serving Size: 4