Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hoender In Melk

  • Prep Time: 20
  • Cook Time: 80
  • Total Time: 1 hour 40 minutes

Description

Dis die eenvoud van die resep wat die smelt-in-die-mond-hoender spesiaal maak.


Ingredients

Scale
  • 1 heel hoender
  • seesoutvlokkies
  • 1 suurlemoen, in kwarte gesny
  • 3 takkies tiemie
  • 30 ml olyfolie
  • 500ml melk
  • 4 lourierblare
  • 5ml heel peperkorrels
  • 2 blikke wit bone, gedreinee

Instructions

  1. Oondtemperatuur- 160 °C
  2. 1. Geur die hoender met die sout en sit die suurlemoen en tiemie in die buikholte. Braai nou die hoender versigtig in ‘n bietjie olie tot bruin oraloor en sit dit dan borskant na bo in ‘n diep oondbak met ‘n deksel. Giet die melk oor en voeg die lourierblare en peperkorrels by, bedek en bak vir sowat 45 minute.
  3. 2. Roer die bone by en bedruip die hoender met die sous.
  4. Sit onbedek terug in die oond en bak vir nog 25-35 miute.


Nutrition

  • Serving Size: 4